Mierea de rozmarin tinde sa fie o miere foarte usoara, cu o aroma fina. Are un gust floral cremos, cu o nota perceptibila de rozmarin. Aceasta miere tinde să fie foarte blanda si subtila si se intareste mai repede decat alte tipuri de miere.
Mierea de rozmarin este deosebit de buna pentru a fi folosita in sosurile pentru salate.
Mierea de rozmarin are o culoare galben-deschis si un continut scazut de umiditate, ceea ce o face un un pic mai groasa ca si consistenta decat alte tipuri de miere. De la romani pana la calugarii francezi care o colectau si o depozitau, aceasta miere a fost o miere foarte pretuita de-a lungul istoriei.
Aceasta varietate de miere se obtine din rozmarin, o planta vesnic verde, care creste pe lanturile muntoase din nordul Madridului, in Spania, cunoscute sub numele de Sierra De Guadarrama.
Fiind miere naturala, are tendinta de a se solidifica la temperaturi scazute, pentru a-si recupera starea lichida, se incalzeste borcanul la bain-marie fara a depasi 40ºC.
Ingrediente: miere de rozmarin.
Informatii nutritionale/100 ml: Valoare energetica 1439kJ/339 kcal, Grasimi 0.9g, din care grasimi saturate 0.1g Carbohidrati 82,6g, Zahar 70.2g, Fibre alimentare 0.2g, Proteine 0,2g, Sare 0.1g.
Alergeni: Nu contine alergeni.
Caracteristici: fara gluten, fara lactoza, 100% vegetala.