Lucruri și statistici despre caviar, pe care probabil nu le știai!
Acipenseridae. Este numele unei familii preistorice de pești din care se obține caviarul. Cunoscuți în mod normal sub denumirea de sturioni, există aproximativ 20 de specii diferite care provin din apele reci și temperate ale emisferei nordice.
✅Beluga. Calitatea și prețul caviarului variază în funcție de specia care îl produce. Cel mai scump tip de caviar este cel de Beluga, urmat îndeaproape de Ossetra și Sevruga.
Marea Caspică. Majoritatea sturionilor capturați pentru obținerea caviarului sunt pescuiți din apele Marii Caspice.
✅Diamant. Cel mai exclusivist tip de caviar este Almas. Denumirea vine din rusă și înseamnă „diamant”. La drept vorbind, prețul acestui tip de caviar poate să fie la fel de ridicat ca și această formă prețioasă de carbon.
Pe cale de dispariție. Sturionii sunt acum pe cale de dispariție: din cauza pescuitului excesiv, dar și din cauza barajelor, a poluării și a mediului sărac. Aceste cauze au provocat o scădere de 70% a populației de sturioni în ultimul secol.
✅Falsuri. Caviarul fals este des întâlnit. Fiecare recipient trebuie să conțină un cod universal cu informații privind originea, specia și dacă icrele provin dintr-un mediu sălbatic și au fost recoltate, sau nu. În unele cazuri aceste etichete sunt false.
✅Aur. „Aur negru” sau „Aur alb” sunt denumiri date caviarului; delicioasele ouă găsite în spatele branhiilor anumitor specii de pești sunt uneori de culoarea aurie. Conservele din aur de 24 de carate ce conțin caviar Almas sunt cele mai scumpe din lume. Ele se vând la 25.000 de euro per kilogram. Și asta nu e tot…
✅O suta. O femelă de sturion poate să care 45 de kilograme de icre deodată.
✅Caviarul italian. Italia vinde caviar Rusiei: această reușită paradoxală a „flerului italian de a face afaceri” a ocolit embargoul rusesc care se împotrivea importurilor europene. Caviarul devine astfel o excepție și face din Rusia cel mai important client al celei mai mari companii italiene.
✅Papa Iulius al 2-lea. Cel care era cunoscut că „Papa cel Războinic” și care i-a încredințat lui Michelangelo pictarea plafonului Capelei Sixtine, adora caviarul. El este cel care l-a introdus în ceremoniile europene și care îl descria ca fiind un „preparat demn de un rege”, ba chiar „demn de un țar”.
✅Khāg-āvar. Cuvântul de origine persană de la care provine substantivul „caviar”. El se traduce ca „generator de icre”.
✅Vivace. Numele unei firme piscicole care după decenii de căutare a descoperit o tehnică prin care femela nu numai că supraviețuiește, dar și depozitează ouăle după un masaj pe burtă. Toate acestea excluzând cezariana.
✅Lumpfish. Împreună cu peștele spadă și somonul, sunt speciile ale căror icre sunt similare cu caviarul. În orice caz, din 2010, Codex Alimentarius din Statele Unite a decretat ca termenul de „caviar” să fie folosit doar pentru icrele provenite de la sturioni.
✅Malossol. Acesta este termenul tradițional rusesc asociat cu soiurile de caviar mai puțin sărate (3-5%) și mai valoroase. În ziua de azi, din păcate, cuvântul nu mai este un indicator just al calității.
✅Uncie. Cel mai fin caviar poate costa cu ușurință 200 de dolari per uncie (28 de grame): aceste icre sunt extrase de la peștii adulți care sunt mai mari – cei care nu ar trebui pescuiți niciodată, deoarece existența lor este crucială pentru supraviețuirea speciei.
✅Perla. Perla, sau mai degrabă „mama perlei” este materialul ideal din care ar trebui să fie lingura cu care se servește caviarul. O lingura din metal ar distruge aroma.
✅Zerouri. Unul, două sau trei zerouri… aceste cifre indică atât culoarea caviarului, cât și prețul acestuia. Prețul crește odată cu trecerea de la o nuanță mai închisă la una mai deschisă. Acesta din urmă fiind numit Caviar Royal.
✅Qantas. Linia Aeriană Australiană este ultima care a inclus caviarul în meniul de la clasa business. Altfel, o cantitate însemnată de caviar este comandată de către liniile aeriene pentru a-și servi clienții de top.
✅Clinchetul de clopoței. Acesta este sunetul care se aude atunci când icrele se ciocnesc una de alta în conserve. Acesta este un element după care cunoscătorii pot recunoaște calitatea caviarului: caviarul cel mai bun „toarce ca o pisică”.
✅Sferificatorul. Un dispozitiv ingenios creat recent de o companie canadiană. Acesta transformă orice fel de mâncare în perluțe asemănătoare cu caviarul. Un adevărat succes!
✅Lingurița. O linguriță de caviar Strottarga? 37.000 de euro. Acestea sunt perluțe de caviar alb, învelite în dantelă din aur. Sunt produse de o firma austriacă manageriată de tatăl și fiul din familia Gruell.
✅Alb. Caviarul Almas: cel mai scump caviar din lume. Icrele sale sunt albe și provin de la sturioni cu vârste de peste 60 de ani. Este extrem de rar.
?✅XXX. Casanova, afemeiatul venețian al cărui nume a intrat în istorie, obișnuia să mănânce caviarul cu lingurița. Icrele fiind un simbol al fertilității, au devenit un aliment care susține luxul și care este în același timp un puternic afrodiziac.
✅Ani. Femelele tuturor speciilor sălbatice de sturioni își pot depune prima dată icrele la 20 de ani. Rata lor de viață nu depășește 100 de ani.
Desigur , gasiti cel mai bun caviar si icre rosii pe www.ladymarmeladboutique.ro
Visele se realizeaza cand crezi si actionezi !