Dimensiunea bobului de beluga este foarte mare, de peste 3.5 mm si au suprafata ferma. Culoarea variaza de la gri inchis spre gri deschis. Marimea este uniforma, cu suprafete curate, fara impuritati sau corpuri straine, au o consistenta umeda, elastica cu miros specific.
Icrele sunt atent selectionate pentru o calitate deosebita.
Pestii de la care au fost extrase icrele sunt crescuti in ferma proprie amplasata in Bazinul Maritim din orasul Sulina, Jud. Tulcea.
Pestii au fost hraniti doar cu produse natural ( larve, sprot, rizeafca), cat si cu hrana pentru pesti ecologica. Femelele ating maturitatea abia la varsta de 16 – 18 ani .
Recomandam sa fie consumate crude, pe paine cu unt sau ca atare, dupa bunul plac, alaturi de sampanie sau vodka.
Este un produs cu inaltă valoare nutritivă, fiind foarte apreciat pentru compusii săi: proteine, grasimi, zaharuri, vitamine şi saruri minerale. 100 grame caviar conţine 2800 Kcal. Proteinele din caviar sunt: arginina, histamina, isoleucina, lizina, metionina. Grasimile din caviar sunt alcatuite din: colesterol (25%) şi lecitina (75%). Următoarele vitamine sunt prezente: A, C, PP, B2, B6 şi B12. Consumul acestora aduce beneficii majore sanatatii organismului. Caviarul contine vitamina D.. Caviarul este o sursa de proteina .
Caviarul contine substante indispensabile pentru regenerarea si refacearea tesuturilor. Este un miraculos restaurator al epidermei si ridurilor.