
Muntenia şi Moldova se mândresc cu struguri Fetească Neagră intens aromaţi, la fel şi Mehedinţiul, acolo unde iau naştere unele dintre cele mai spectaculoase licori. Aici, boabele de un roşu-rubiniu intens, cu miez zemos şi gust ce aduce în prim plan mure şi prune, parcurg o fermentare tradițională cu aspect inovativ şi o maturare în barrique de stejar franțuzesc timp de 1 an, totul pentru ca la final, Feteasca Neagră de Purcari să captiveze pe deplin degustarea. O temperatură optimă de 16-18 grade Celsius va deschide din plin buchetul de arome intense al vinului, iar o asociere culinară cu fripturi de vită sau porc va completa excelent experienţa gustativă.
Notele degustării:
Miros: Buchet fructat-condimentat, care pune accent pe savoarea inegalabilă a vişinelor.
Gust: Prietenos, complex şi catifelat, dominat de aroma vişinelor zemoase şi-a fructelor de pădure, atinse uşor de eleganţa condimentelor.
Culoare: Roşu intens, cu tonuri violet.