', 'auto'); // Replace with your property ID. ga('send', 'pageview');

Astoria Fanò Asolo Prosecco Superiore DOCG Millesimato

Astoria
70,00 RON
Cantitate vin:
In stoc

Durata de livrare: 1-2 zile lucratoare

Limita stoc
- +
Adauga in cos
Cod Produs: 386 Ai nevoie de ajutor? 0733174920
Adauga la Wishlist Cere informatii
  • Descriere
  • Caracteristici
  • Review-uri (0)
Prosecco DOCG Millesimato EXTRA BRUT (11% vol. alc.).
Disponibil în varianta de îmbuteliere Clasic 0,75 L și Jeroboam 3 L.
ZONA DE PRODUCŢIE
Pe dealurile proprietăţii Astoria, la o înălţime de aproximativ 150 metri.
Podgorii: orientate pe est-vest, cu aproximativ 4.000 de butuci de viţă de vie pe hectar, având o vârstă de aproximativ 12 ani
Producţie medie: 3 – 4 kg de struguri pe butuc (120-130 de litri pe hectar)
Soiul de struguri: Glera
Tehnica de creştere: Syloz

TEHNOLOGIE
Pentru acest Cuvée sunt culeşi cei mai buni struguri recoltaţi manual în coşuri în luna septembrie, când sunt uşor răscopţi; după care boabele sunt desfăcute de pe ciorchine şi urmează fermentarea lor la 8-10 °C pentru câteva ore (crio-macerare) direct în presă, în mediu fără oxigen. Urmează strivirea slabă a strugurilor şi decantarea statică a mustului. Fermentarea primară are loc la 16 °C cu drojdii selecţionate autohtone, în recipiente de inox. Vinul nou, astfel obţinut, este curăţat de drojdia groasă şi apoi este păstrat cu resturi de zahăr şi drojdii nobile pentru 4-6 săptămâni; după ce se limpezeşte, este turnat în autoclave unde are loc formarea spumei la 16 °C, timp de 20-25 de zile, după care urmează un alt proces de rafinare a drojdiilor pentru alte câteva zile. Îmbutelierea şi odihnirea în sticlă pentru cel puţin 1-2 luni închid ciclul de producere a vinului.

CARACTERISTICI ORGANOLEPTICE
Perlaj: fin, elegant şi persistent
Culoare: galben-pai pal, cu nuanţe verzui
Buchet: intens, bine conturat, fructat, cu aromă specifică
Gust: plăcut, plin, savuros şi armonios

CARACTERISTICI CHIMICE
Conţinut de alcool, % vol.               10.50 – 11.50
Zahăr, g / l                                       21.00 – 22.00
Aciditate totală, g / l                       5.50 – 6.50


TEMPERATURA DE SERVIRE
5 - 6 ° C, destupat în momentul servirii.


MODALITATE DE PĂSTRARE
A se păstra la loc uscat şi răcoros, departe de surse de lumină şi căldură.


CUM ESTE PREZENTAT ÎN LISTA DE VINURI
“Anniversario” Spumante Conegliano Prosecco Superiore D.O.C.G. - Astoria



ZONA DE PRODUCȚIE
Soluri deluroase ale zonei Asolo.
Podgorii: orientate cu fata spre est-vest  și nord-sud, cu 3.000 / 4.000 butuci pe hectar (vârsta medie: 10-15 ani).
Producție medie: 3/4 kg. / vița de vie (12/13 tone pe hectar).
Soi de struguri: Glera.
Tehnica în creștere: Sylvoz.



Caracteristici organoleptice
Perlaj: mic și continuu.
Culoare: galben paldeschis.
Buchet: elegant, curat si cu o aroma tipica de fructe
Gust: caracteristic,ușor acid uscat.

CARACTERISTICI CHIMICE
Conținut de alcool, % vol.              10.50-11.50
Zahar, g / l                                       7,00 - 8,00
Aciditate totală, g / l                        5.50-6.50
TEMPERATURA DE SERVIRE
5 - 6 ° C

CONSERVARE
A se păstra într-un loc uscat, răcoros și departe de lumină și căldură
Cum este indicat  în lista de vinuri
Vin spumant "Fano" Asolo Prosecco Superiore D.O.C.G. -Astoria
 

ConţInut De Alcool: 11 %

Scrie un review


close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat in wishlist!

A fost sters din wishlist!