Disponibil în varianta de îmbuteliere Clasic 0,75 L, Magnum 1,5 L și Jeroboam 3 L.
ZONA DE PRODUCŢIE
Pe dealurile proprietăţii Astoria, la o înălţime de aproximativ 150 metri.
Podgorii: orientate pe est-vest, cu aproximativ 4.000 de butuci de viţă de vie pe hectar, având o vârstă de aproximativ 16 ani
Producţie medie: 3 – 4 kg de struguri pe butuc (110-120 de litri pe hectar)
Soiul de struguri: Glera
Tehnica de creştere: Syloz
TEHNOLOGIE
Pentru acest Cuvée sunt selectați și culeşi cei mai buni struguri, recoltaţi manual în coşuri, în luna septembrie, când sunt deplin copţi; după care boabele sunt desfăcute de pe ciorchine şi urmează fermentarea lor la 8-10 °C pentru câteva ore (crio-macerare) direct în presă, în mediu fără oxigen. Urmează strivirea slabă a strugurilor şi decantarea statică a mustului. Fermentarea primară are loc la 16 °C cu drojdii selecţionate autohtone, în recipiente de inox. Vinul nou, astfel obţinut, este curăţat de drojdia groasă şi apoi este păstrat cu resturi de zahăr şi drojdii nobile pentru 2-3 săptămâni; după ce se limpezeşte, este turnat în autoclave unde are loc transformarea în spumant la 16-18 °C, timp de 20-25 de zile, după care urmează un alt proces de rafinare a drojdiilor pentru alte câteva zile. Îmbutelierea şi odihnirea în sticlă pentru cel puţin 1-2 luni închid ciclul de producere a vinului.
CARACTERISTICI ORGANOLEPTICE
Perlaj: fin, elegant şi persistent
Culoare: galben-pai pal, cu nuanţe verzui
Buchet: intens, bine conturat, fructat, cu aromă specifică
Gust: sec, plin, savuros şi armonios
CARACTERISTICI CHIMICE
Conţinut de alcool, % vol. 11.00 – 12.00
Zahăr, g / l 10.00 – 11.00
Aciditate totală, g / l 5.50 – 6.50
TEMPERATURA DE SERVIRE
5 - 6 ° C, destupat în momentul servirii.
MODALITATE DE PĂSTRARE
A se păstra la loc uscat şi răcoros, departe de surse de lumină şi căldură.
CUM ESTE PREZENTAT ÎN LISTA DE VINURI
“Casa Vittorino” Spumante Valdobbiadene Prosecco Superiore D.O.C.G. - Astoria
ConţInut De Alcool:
11.5%