', 'auto'); // Replace with your property ID. ga('send', 'pageview');

Prosecco Astoria Casa Vittorino Millesimato Valdobbiadene DOCG

Astoria
69,00 RON
Cantitate vin:
In stoc

Durata de livrare: 1-2 zile lucratoare

Limita stoc
- +
Adauga in cos
Cod Produs: 363 Ai nevoie de ajutor? 0733174920
Adauga la Wishlist Cere informatii
  • Descriere
  • Caracteristici
  • Review-uri (0)
Disponibil în varianta de îmbuteliere Clasic 0,75 L, Magnum 1,5 L și Jeroboam 3 L.
ZONA DE PRODUCŢIE
Pe dealurile proprietăţii Astoria, la o înălţime de aproximativ 150 metri.
Podgorii: orientate pe est-vest, cu aproximativ 4.000 de butuci de viţă de vie pe hectar, având o vârstă de aproximativ 16 ani
Producţie medie: 3 – 4 kg de struguri pe butuc (110-120 de litri pe hectar)
Soiul de struguri: Glera
Tehnica de creştere: Syloz

TEHNOLOGIE
Pentru acest Cuvée sunt selectați și culeşi cei mai buni struguri, recoltaţi manual în coşuri, în luna septembrie, când sunt deplin copţi; după care boabele sunt desfăcute de pe ciorchine şi urmează fermentarea lor la 8-10 °C pentru câteva ore (crio-macerare) direct în presă, în mediu fără oxigen. Urmează strivirea slabă a strugurilor şi decantarea statică a mustului. Fermentarea primară are loc la 16 °C cu drojdii selecţionate autohtone, în recipiente de inox. Vinul nou, astfel obţinut, este curăţat de drojdia groasă şi apoi este păstrat cu resturi de zahăr şi drojdii nobile pentru 2-3 săptămâni; după ce se limpezeşte, este turnat în autoclave unde are loc transformarea în spumant la 16-18 °C, timp de 20-25 de zile, după care urmează un alt proces de rafinare a drojdiilor pentru alte câteva zile. Îmbutelierea şi odihnirea în sticlă pentru cel puţin 1-2 luni închid ciclul de producere a vinului.

CARACTERISTICI ORGANOLEPTICE
Perlaj: fin, elegant şi persistent
Culoare: galben-pai pal, cu nuanţe verzui
Buchet: intens, bine conturat, fructat, cu aromă specifică
Gust: sec, plin, savuros şi armonios

CARACTERISTICI CHIMICE
Conţinut de alcool, % vol.               11.00 – 12.00
Zahăr, g / l                                       10.00 – 11.00
Aciditate totală, g / l                       5.50 – 6.50


TEMPERATURA DE SERVIRE
5 - 6 ° C, destupat în momentul servirii.


MODALITATE DE PĂSTRARE
A se păstra la loc uscat şi răcoros, departe de surse de lumină şi căldură.


CUM ESTE PREZENTAT ÎN LISTA DE VINURI
 “Casa Vittorino” Spumante Valdobbiadene Prosecco Superiore D.O.C.G. - Astoria
 

ConţInut De Alcool: 11.5%

Scrie un review


close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat in wishlist!

A fost sters din wishlist!