
Un vin spumant extra-sec foarte versatil, dedicat unui public care îi apreciază caracteristicile de mare personalitate, dar și versatilitatea, dovedindu-se potrivit atât pentru a sărbắtori o ocazie festivă, cất și ca protagonist plin de viață al aperitivului de zi cu zi, perfect pentru a însoți aperitivele pe bază de peşte, precum și carnea roşie. Fără a acoperi aromele, ci, mai degrabă, le pune în valoare. La maturitatea potrivită, strugurii, recoltați în aşa fel încât să obțină o aciditate și o prospețime a gustului superioară, ajung în pivnița de vinificație. Aici, după desciorchinare, zdrobire și acțiunea unei prese moi, mustul părăseşte imediat pielițele, este răcit și clarificat prin flotare. Se adaugă drojdie la mustul încă cald pentru a începe fermentația alcoolică la o temperatură controlată de 16/18° C. După terminarea acestui proces, temperatura vinului nou este coborâtă la 8/12° C. Prima transvazare are loc după 8 zile.