
De indata ce este destupat, acest vin spumant natural produs prin metoda Charmat isi elibereaza aromele si invita paharele sa i se alature. Asteptarile nu sunt niciodata dezamagite de un Brut de la Casa Salieri, vinul care adora sa fie asociat cu mezeluri si branzeturi, pentru ca ,curata gura". La maturitatea potrivita, strugurii, recoltati in asa fel incat sa obtina o aciditate si o prospetime a gustului superioara, ajung in pivnita de vinificatie. Aici, dupa desciorchinare, zdrobire si actiunea unei prese moi, mustul paraseste imediat pielitele, este racit si clarificat prin flotare. Se adauga drojdie la mustul inca cald pentru a incepe fermentatia alcoolica la o temperatura controlata de 16/18°C. Dupa terminarea acestui proces, temperatura vinului nou este coborata la 8/12° C. Prima transvazare are loc dupa 8 zile. Recoltare struguri Intre ultima saptamana din luna august si prima din luna septembrie A doua fermentare Vinul de baza este filtrat iin conditii sterile, se adauga zaharuri utile pentru fermentare si drojdii selectionate pentru producerea de vinuri efervescente si se introduce intr-o autoclava pentru a fermenta din nou si a atinge suprapresiunea dorita.