Vinul este obţinut din struguri Muscat Ottonel şi Traminer, recoltați manual la temperatura de -6/-8 ℃. Practic, strugurii sunt lăsaţi pe vrej mult timp după ce depăşesc pragul perioadei optime de recoltare, până în iarnă, când îngheaţă din cauza gerului. Ulterior sunt zdrobiţi şi vinificaţi prin metoda tradiţională, pentru a obţine un vin puternic aromat. Aciditatea sortimentului echilibrează frumos dulceaţa buchetului, conferind un plus de prospeţime băuturii. Purcari Icewine poate fi savurat cu fructe tropicale proaspete, dulceaţă de ceapă sau tarte cu cremă Chantilly. Temperatura optima de servire este de 10 ℃.
Notele degustării:
Miros: Note expresive de fructe de livadă dulci, fructe exotice şi miere, învăluite în accente fine de condimente şi flori de soc.
Gust: Un melanj complex de note fructate, în special lychee, ananas şi gutui, condimente, petale de trandafir şi miere de salcâm.Postgust: Impresionant de persistent, elegant, aromat.
Culoare: Gălbui-auriu.