
Un vin roşu sec de poveste, care exprimă din plin individualitatea splendidă a unui soi pur românesc, Feteasca Neagră de Purcari păstrează în adn-ul său esenţa primară a sălbăticiei în care această varietate de struguri creştea acum mai bine de două mii de ani. Muntenia şi Moldova se mândresc cu struguri Fetească Neagră intens aromaţi, la fel şi Mehedinţiul, acolo unde iau naştere unele dintre cele mai spectaculoase licori. Aici, boabele de un roşu-rubiniu intens, cu miez zemos şi gust ce aduce în prim plan mure şi prune, parcurg o fermentare tradițională cu aspect inovativ şi o maturare în barrique de stejar franțuzesc timp de 1 an, totul pentru ca la final, Feteasca Neagră de Purcari să captiveze pe deplin degustarea. O temperatură optimă de 16-18 grade Celsius va deschide din plin buchetul de arome intense al vinului, iar o asociere culinară cu fripturi de vită sau porc va completa excelent experienţa gustativă.